O autoru i blogu

Aleksandar Hatzivelkos sam – ja. Pomalo bloger, pomalo aktivist, uglavnom matematičar. Diplomirao sam na Matematičkom odjelu PMF-a u Zagrebu. Radio kao znanstveni novak na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a sad predajem matematiku na Veleučilištu Velika Gorica. Iako je matematika moj primarni poziv (i zapravo način na koji razmišljam o svijetu oko sebe), na ovom blogu nećete naći teoreme i dokaze. Ne, ovdje pišem o svom drugom interesu – politici.

 

Aleksandar HatzivelkosČlan sam SDP-a. Nikada nisam skrivao svoj politički izbor, unatoč apriori neprijateljskom stavu dobrog dijela javnosti prema politici i strankama općenito. Smatram da se svijet oko nas može mijenjati jedino sudjelovanjem. Malo po malo, i uporno. Utoliko su moji upisi zasigurno subjektivni, i nemam pretenziju zastupati neki “objektivan” i “neutralan” stav. Smatram da takvih uostalom i nema. Ja svoj bar ne skrivam.

Sudjelovao sam u nekoliko značajnijih političkih inicijativa, od kojih bi istaknuo poziciju jednog od osnivača i glasnogovornika inicijative “NATO na referendum”, sudjelovanje u inicijativi raskrinkavanja nerealno velikog popisa birača, kao i podnošenje zahtjeva za ocjenom ustavnosti HDZ-ovog izbornoga zakona iz 2012. Zahtjev je usvojen, a izborni zakon ukinut kao neustavan. Alumni sam Akademije za politički razvoj.

Blog sam počeo pisati na portalu pollitika.com. Tamo je trenutno moguće pronaći i kompletnu arhivu mojih dosadašnjih upisa. No, izgleda da sve ima svoj vijek trajanja, pa tako i pollitika.com. Promijenili su se ljudi, promijenio se način pisanja i komentiranja. Vjerojatno sam se promijenio i ja. Kako bilo da bilo, zaključio sam kako je vrijeme za “osamostaljivanje”. Vremenom ću sve svoje tekstove s pollitike prebaciti ovdje, no taj će proces ipak potrajati.